SMÖGEN

Smögen är en speciell plats med mycket karaktär där fiske och sjöfart har varit de traditionella näringarna i många hundra år. Från hamnen kan du följa den klassiska Smögenbryggan förbi butiker, caféer och restauranger och där båtarna ligger som ett pärlband under säsong.

Byggnadsstilarna har inspirerats från de många sjöresor som invånarna i generationer gjort till Norge, Danmark och längre bort. Smögen har under de senare åren utvecklats till en sprudlande och populär badort vilket gör att de gamla husen för fiskarnas familjer får sällskap av nya hus i mer modern stil. Blandningen ger Smögen en alldeles speciell karaktär.

På Smögen finns tradition och historia. Här finns också ett fortfarande livaktigt fiske. I hamnen lägger fiskebåtarna till och här hålls fortfarande fiskeauktion som bestämmer priset på dagens fångst.

Strax utanför samhället finns flera barnvänliga badstränder och släta klippor för bad och promenader – eller bara för att sitta ned en stund och drömma sig bort mot västerhavets horisont och låta tankarna kryssa mellan kobbar och skär.