SMÖGEN

OM SMÖGEN

Smögen är en speciell plats med mycket karaktär där fiske och sjöfart har varit de traditionella näringarna i många hundra år. Från hamnen kan du följa den klassiska Smögenbryggan förbi butiker, caféer och restauranger och där båtarna ligger som ett pärlband under säsong.

Byggnadsstilarna har inspirerats från de många sjöresor som invånarna i generationer gjort till Norge, Danmark och längre bort. Smögen har under de senare åren utvecklats till en sprudlande och populär badort vilket gör att de gamla husen för fiskarnas familjer får sällskap av nya hus i mer modern stil. Blandningen ger Smögen en alldeles speciell karaktär.

På Smögen finns tradition och historia. Här finns också ett fortfarande livaktigt fiske. I hamnen lägger fiskebåtarna till och här hålls fortfarande fiskeauktion som bestämmer priset på dagens fångst.

Strax utanför samhället finns flera barnvänliga badstränder och släta klippor för bad och promenader – eller bara för att sitta ned en stund och drömma sig bort mot västerhavets horisont och låta tankarna kryssa mellan kobbar och skär.

Samhället

Fritidsaktiviteter

Smögen och Sotenäs har västkustens bästa utbud av fritidsaktiviteter. Här kan ni bada på flera olika platser, ha ett härligt båtliv i en fantastisk skärgård, dyka och utforska den spännande världen under vattenytan. Eller också delta i utflykter såsom havsfisketurer, besöka utflyktsmål som Nordens Ark eller Utpost Hållö, spela golf på Sotenäs GK eller någon av de andra utmanande banorna som finns i närheten. Besöka simhallen eller använda gymmet eller någon av motionslederna.

Service på nära håll

Sotenäs kommun erbjuder service på nära håll. För barnen finns förskolor, grundskolor och gymnasium. Om du blir sjuk finns vårdcentral och apotek. Gästhamnen ligger nära om du får gäster som kommer med båt. Strosa runt och shoppa på bryggan eller ta dig en paus på något av alla och caféer och restauranger. Vill du vara kulturell så finns bibliotek, Folkets hus och bio.

Livets goda på Smögen

Till Smögen tar man sig enkelt med både buss och bil från hela Sverige. Ni kommer ha möjligheten till minst en parkeringsplats till er lägenhet. Med hjälp av reguljär båttrafik alternativt genom en skön promenad ligger Smögens hela utbud framför era fötter.

Klevens Udde

På Klevens Udde bor du så nära havet som man kan, samtidigt som Smögens, Sotenäs och Bohuskustens alla upplevelser finns inom bekvämt räckhåll. Här finns fantastiska möjligheter att koppla av, njuta och umgås med familj och vänner. I lägenheterna bor ni med lugn och avskildhet, men runt knuten finns folkliv och upplevelser.

Tänk dig att vakna till kluckandet av vågor och solens strålar. Runt knuten finns klippor, bryggor, hav och båtar. Ta med dig frukosten ut på klipporna och möt dagen.